Jednoduchý recept

Kambala na houbách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24014

Ingredience

200 g Hříbky čerstvé
800 g Kambala
100 ml Olej olivový
5 g Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
5 g Sůl
80 ml Víno bílé
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 005kJ
3% Sacharidy 12 g
41% Tuky 31 g
40% Sodík 799 mg
63% Bílkoviny 35 g

Kambala na houbách postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, vykucháme, vyřízneme plátky, odřežeme kůži, plátky omyjeme, osušíme savým kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. Vytřeme dno pekáče olejem, narovnáme do něho rybí plátky, zalijeme 2 lžícemi oleje a bílým vínem. Pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180°C.

2

Očistíme houby, opláchneme ve studené vodě, scedíme, jemně osušíme utěrkou a pokrájíme na plátky. Oloupeme šalotku, omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.

3

Nalijeme do pánve zbývající olej a osmažíme nasekanou šalotku, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme pokrájené houby, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a na silnějším plameni vše smažíme 2-3 minuty. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

4

Rybí plátky podáváme na stůl horké společně s upravenými hřiby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept