Kambala na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala na houbách
Kambala na houbách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hříbky čerstvé |
800 g | Kambala |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 994,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 579,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kambala, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala na houbách postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, vykucháme, vyřízneme plátky, odřežeme kůži, plátky omyjeme, osušíme savým kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. Vytřeme dno pekáče olejem, narovnáme do něho rybí plátky, zalijeme 2 lžícemi oleje a bílým vínem. Pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180°C. |
2 | Očistíme houby, opláchneme ve studené vodě, scedíme, jemně osušíme utěrkou a pokrájíme na plátky. Oloupeme šalotku, omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. |
3 | Nalijeme do pánve zbývající olej a osmažíme nasekanou šalotku, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme pokrájené houby, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a na silnějším plameni vše smažíme 2-3 minuty. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |
4 | Rybí plátky podáváme na stůl horké společně s upravenými hřiby. |