Recept

Kuřecí řízek s bramborovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24016

Ingredience

550 g Brambory
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
600 g Kuřecí prsa
133,3 ml Mléko odtučněné
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2000 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 489kJ
16% Sacharidy 58 g
26% Tuky 20 g
129% Sodík 3 g
85% Bílkoviny 48 g

Kuřecí řízek s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Brambory, česnek a šafrán dáme do hrnce, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a brambory vaříme asi 20 minut.

2

Kuřecí řízky potřeme po obou stranách polovinou olivového oleje a citronovou šťávou. Posypeme tymiánem, koriandrem. Rozehřejeme grilovací pánev a řízky na ní opékáme 5 minut po každé straně.

3

Brambory s česnekem a šafránem scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme zbývající olivový olej a mléko, podle chuti osolíme a opepříme a rozmixujeme na kaši. Kaši rozdělíme na talíře, navrch dáme kuřecí řízek a ozdobíme snítkami tymiánu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept