Farmářská polévka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farmářská polévka s fazolemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 24019 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
3 ks | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
50 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
15 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
50 g | Těstoviny Rigatoni |
175 g | Tuřín |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,1mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené sterilované, Oregano sušené, Paprika sterilovaná, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Těstoviny Rigatoni, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farmářská polévka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme si olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak, a vložíme nakrájenou zeleninu, sterilované papriky, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchámea při mírné teplotě necháme vařit pod poklicí 30 minut. |
2 | Přidáme těstoviny a necháme vařit dalších 5 minut. |
3 | Nakonec vložíme fazole, necháme 2-3 minuty ohřát, přisypeme petržel a podle chuti dokořeníme. |
4 | Můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem. |