Recept

Šlemová polévka rýžová

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 2402

Ingredience

0,5 ks Cibule
0,5 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
100 g Rýže loupaná
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,3 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
8% Sacharidy 27 g
23% Tuky 18 g
58% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Šlemová polévka rýžová postup přípravy receptu:

1

Na části másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a mrkev a zalijeme studeným vývarem. Přidáme opranou rýži, uvedeme do varu a vaříme úplně doměkka.

2

Hotovou rýži prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.

3

Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept