Šlemová polévka rýžová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlemová polévka rýžová
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2402 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř bílý |
100 g | Rýže loupaná |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,3 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 120,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 109,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Pepř bílý, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlemová polévka rýžová postup přípravy receptu:
1 | Na části másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a mrkev a zalijeme studeným vývarem. Přidáme opranou rýži, uvedeme do varu a vaříme úplně doměkka. |
2 | Hotovou rýži prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. |
3 | Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem. |