Minestrone s pečenými rajčaty a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone s pečenými rajčaty a těstovinami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 24020 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
15 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
90 g | Těstoviny Rigatoni |
1200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 716,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Rigatoni, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone s pečenými rajčaty a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Nákrájená rajčata a papriku rozložíme na plech, posypeme najemno nakrájenou cibulí a zakapeme olivovým olejem. Takto vložíme do předehřáte trouby a na 190°C pečeme 30 minut. Během pečení zeleninu obracíme. |
2 | Opečenou zeleninu na jemno rozmixujeme s 250 ml vývaru. Rozmixovanou směs pak přes síto pomocí lžíce propasírujeme do velkého kastrolu. |
3 | Zalijeme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a přidáme cukr a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a uvedeme do varu. |
4 | Na konec vložíme těstoviny a vaříme 7 minut. Polévku před podáváním ještě dle chuti můžeme dokořenit. |