Kuřecí řízek s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízek s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
1 ks | Pomeranče |
Kuřecí řízek s pomerančovou omáčkou | |
1 kávová lžička | Hořčice |
80 g | Jogurt nízkotučný |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 411,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Jogurt nízkotučný, Olej kukuřičný, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízek s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme kuřecí řízky a opékáme po každé straně 5 minut dozlatova. Hotové řízky osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu. |
2 | Kukuřičný škrob rozmícháme v pomerančové šťávě na hladkou pastu. Přidáme do ní jogurt s hořčicí, nalijeme na pánev a na mírném ohni přivedeme k varu. |
3 | Do omáčky na pánvi přidáme kousky pomeranče a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Přimícháme šťávu z kuřecích řízků a rozdělíme ji na talíře. Do omáčky pak dáme kuře. Porce zdobíme snítkami petrželky a klínky pomeranče. |