Recept

Fricassea z jadranských ryb

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24023
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Brambory rané
12 ks Chřest bílý
2 ks Cuketa
200 g Garnát obecný
200 g Mořský ďas
200 g Mořský jazyk
2 ks Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
4% Sacharidy 16 g
30% Tuky 23 g
43% Sodík 858 mg
58% Bílkoviny 33 g

Fricassea z jadranských ryb postup přípravy receptu:

1

Škrabkou na brambory oloupeme stonky chřestu, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Cukety omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.

2

Povaříme odděleně v osolené vodě 3 minuty cukety a chřest, 4 minuty brambory a 5-6 minut mrkev, pak všechnu zeleninu scedíme a dáme stranou. Omyjeme plátky z mořského jazyku a mořského ďasa, rybí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko a ocásky důkladně omyjeme ve větším množství studené vody.

3

Do pekáče rozložíme kolečka cuket, tyčinky mrkve a brambor, kusy chřestu, navrch dáme kusy rybího masa a ocásky garnátů, vše zalijeme vínem, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a nakonec vše zalijeme extra panenským olivovým olejem. Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 190°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept