Fricassea z jadranských ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fricassea z jadranských ryb
Fricassea z jadranských ryb
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24023 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Brambory rané |
12 ks | Chřest bílý |
2 ks | Cuketa |
200 g | Garnát obecný |
200 g | Mořský ďas |
200 g | Mořský jazyk |
2 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 139,5mg |
Draslík | 659,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 65,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cuketa, Mořský ďas, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Garnát obecný, Mořský jazyk, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fricassea z jadranských ryb postup přípravy receptu:
1 | Škrabkou na brambory oloupeme stonky chřestu, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Cukety omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. |
2 | Povaříme odděleně v osolené vodě 3 minuty cukety a chřest, 4 minuty brambory a 5-6 minut mrkev, pak všechnu zeleninu scedíme a dáme stranou. Omyjeme plátky z mořského jazyku a mořského ďasa, rybí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko a ocásky důkladně omyjeme ve větším množství studené vody. |
3 | Do pekáče rozložíme kolečka cuket, tyčinky mrkve a brambor, kusy chřestu, navrch dáme kusy rybího masa a ocásky garnátů, vše zalijeme vínem, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a nakonec vše zalijeme extra panenským olivovým olejem. Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 190°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči. |