Mořský jazyk se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk se zeleninou
Mořský jazyk se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24026 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Brambory |
200 g | Cuketa |
1 kg | Mořský jazyk |
250 g | Mrkev kořen |
90 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 100,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso omyjeme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a osušíme. Očistíme houby, opláchneme a osušíme. Omyjeme petrželku a nasekáme najemno. |
2 | Mrkev oškrábeme, z cuket odkrojíme stopky a oloupeme brambory. Všechnu zeleninu omyjeme a škrabkou z ní vykrájíme kuličky. Odděleně povaříme v osolené vodě 1 minutu cukety, 2 minuty brambory a 4 minuty mrkev. Povařenou zeleninu scedíme. |
3 | Do pekáče dáme mrkev, cukety, brambory a houby. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 20 minut. Pekáčem občas zatřeseme, aby se zelenina připekla ke dnu. |
4 | Mezitím ochutíme rybu zvenčí i uvniti špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno a ryby stejnoměrně posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C a občas přelijeme vypečenou šťávou. Upečenou rybu podáváme s pečenou zeleninou. |