Jednoduchý recept

Pečená krůtí roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24027
Kategorie: Maso

Ingredience

Nádivka
1 ks Celer řapíkatý
4 polévková lžíce Džus jablečný
53,3 g Hrozinky
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
200 g Švestky
3 polévková lžíce Vývar drůbeží
Omáčka
400 ml Džus jablečný
1 kávová lžička Ocet jablečný
1 ks Šalotka
200 ml Vývar drůbeží
Pečená krůtí roláda
1 kg Krůtí prsa
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 251kJ
16% Sacharidy 57 g
39% Tuky 29 g
20% Sodík 405 mg
106% Bílkoviny 60 g

Pečená krůtí roláda postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme šalotky a opékáme je 5 minut. Přidáme celer a jablko a opékáme je 5 minut. Přidáme zbytek surovin na nádivku, pánev přikryjeme a dusíme 5 minut. Nádivku dáme do misky a necháme vychladnout.

2

Maso nařízneme vodorovně od slabšího konce k silnějšímu, rozevřeme, dáme mezi vrstvy potravinářské fólie a rozklepneme. Maso osolíme. Nádivku rozprostřeme na maso, maso zabalíme a svážeme provázkem. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm opečeme dozlatova. Potom vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut.

3

Roládu vyjmeme z pekáče a přikryjeme alobalem. Ze šťávy odstraníme tuk a pekáč postavíme na sporák. Přidáme šalotku a polovinu moštu a omáčku vaříme na středně silném ohni 2 minuty. Usazeniny ze dna seškrabujeme vařečkou. Přilijeme zbytek moštu, vývar a ocet a omáčku vaříme 10 minut do zhoustnutí. Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept