Jednoduchý recept

Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 24029
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
225 g Hovězí maso mleté
1000 ml Hovězí vývar základní
30 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
80 g Sýr Parmezán
90 g Těstoviny Spaghettini
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 227kJ
5% Sacharidy 20 g
13% Tuky 10 g
55% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g
Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami

Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme masové knedlíčky. Z chleba odstraníme kůrku a nalámeme jej na menší kousky do misky, přilijeme mléko a necháme chvíli odstát, aby se chléb nasákl. V další misce smícháme mleté hovězí maso, česnek, 30g nastrouhaného parmezánu, petržel a vejce.

2

Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a přidáme jej k masové směsi. Nakonec přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Takto připravenou smě prohněteme a vytvoříme malé knedlíčky.

3

Osolený a opepřený hovězí vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové knedlíčky a těstoviny nalámané na malé kousky. Opatrně promícháme. Uvedeme opět do varu a necháme vařit 8 minut. Polévku podle chuti dokořeníme.

4

Podávame se zbylým nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept