Brandade z nesolené tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brandade z nesolené tresky
Brandade z nesolené tresky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 dl | Olej olivový |
5 ks | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
120 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
60 g | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 918,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Pepř černý celý, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brandade z nesolené tresky postup přípravy receptu:
1 | Důkladně omyjeme citron, ostrouháme kůru, citron vymačkáme a šťávu procedíme do misky. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme. Pokrájíme nesolenou tresku na kusy a dáme do pánve společně s bobkovým listem, tymiánem a zrnky pepře, zalijeme studenou vodou a osolíme. Pomalu ji uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Necháme ve vývaru trochu vychladnout, vyjmeme a odstraníme kůži a kosti. |
2 | Vykostěné a kůže zbavené kusy ryb pokrájíme na menší kousky, dáme do jiné pánve a rybí maso rozmělníme. Přidáme k němu nastrouhanou citronovou kůru a stroužek česneku, postavíme na oheň a na mírném plameni za neustálého míchání přiléváme olej. Za častého míchání pokračujeme ve vaření, dokud nevymícháme bílou, pěnivou směs. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme. |
3 | Přemístíme směs do formy vyložené průhlednou fólií a vyklopíme obsah na servírovací mísu. |
Poznámka
Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný s mírně opečenými plátky polenty.