Jednoduchý recept

Parma smažená s česnekovou kaší

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 24036

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Citrony
4 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
3 dl Olej olivový
1 kg Parma
100 g Petržel - nať
5 g Sůl
4 g Tymián čerstvý
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 881kJ
15% Sacharidy 54 g
43% Tuky 32 g
18% Sodík 351 mg
79% Bílkoviny 45 g

Parma smažená s česnekovou kaší postup přípravy receptu:

1

Parmu očistíme, osušíme a naporcujeme. Osolíme, okořeníme, pokapeme jednotlivé porce citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji.

2

Mezitím připravíme kaši. Uvaříme oloupané brambory rozkrájené na menší kostky, slijeme, přidáme teplé mléko, prolisovaný česnek a rozmixujeme dohladka. Přidáme rozpuštěné máslo a šlehačem nebo ruční metlou vymícháme jemnou kaši.

3

Servírujeme ozdobené posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept