Parma smažená s česnekovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parma smažená s česnekovou kaší
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24036 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
120 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Olej olivový |
1 kg | Parma |
100 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 511,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 36,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citrony, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parma smažená s česnekovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Parmu očistíme, osušíme a naporcujeme. Osolíme, okořeníme, pokapeme jednotlivé porce citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji. |
2 | Mezitím připravíme kaši. Uvaříme oloupané brambory rozkrájené na menší kostky, slijeme, přidáme teplé mléko, prolisovaný česnek a rozmixujeme dohladka. Přidáme rozpuštěné máslo a šlehačem nebo ruční metlou vymícháme jemnou kaši. |
3 | Servírujeme ozdobené posekanou petrželkou. |