Carpaccio se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 24037 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Hovězí svíčková |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Provolone |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 305,9mg |
Vláknina | 799,8mg |
Vitamín A | 265,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Sůl, Sýr Provolone, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Necháme lehce zamrznout hovězí svíčkovou, poté ji rozkrájíme na co nejtenčí plátky a ty rovnoměrně rozložíme na mísu. |
2 | Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem a pokapeme tím plátky masa. Necháme 30 minut marinovat v lednici. |
3 | Plátky naservírujeme, osolíme a opepříme. |
4 | Omyjeme žampiony, očistíme je a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme na jemno nakrájený sýr a vše poklademe na carpaccio. |
5 | Nakrájíme na kolečka jarní cibulku a posypeme carpaccio. |