Jednoduchý recept

Zapékaní mořští ráčci se špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24039
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
800 g Krevety tygří - loupané
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
500 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 612kJ
4% Sacharidy 13 g
37% Tuky 27 g
37% Sodík 734 mg
90% Bílkoviny 51 g

Zapékaní mořští ráčci se špenátem postup přípravy receptu:

1

Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme špenátové listy, povadlé či poškozené vyhodíme, ostatní důkladně promyjeme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a podrtíme. Do velké pánve nalijeme olej a osmažíme stroužek česneku. Česnek vyhodíme, přidáme špenátové listy a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty. Osolíme a opepříme.

2

V pánvi rozehřejeme zbývající olej, smažíme 2 minuty ocásky mořských ráčků, osolíme a opepříme. Do mísy nalijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme sůl a pepř. Vše promícháme.

3

Na dno pekáče rozložíme špenátové listy. Nahoru klademe připravené ocásky mořský ráčků, zalijeme směsí se smetanou. Dáme na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 250 °C, aby povrch mírně zezlátl. Hotový horký pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept