Recept

Játrová paštika s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (8%)
ID receptu: 24042
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

250 g Játra drůbeží
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 hrst Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
0,5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 474kJ
1% Sacharidy 5 g
42% Tuky 32 g
8% Sodík 154 mg
24% Bílkoviny 14 g

Játrová paštika s ořechy postup přípravy receptu:

1

Omyjeme játra a osušená je nakrájíme na kostičky. Zlehka je opečeme na oleji s pěti listy šalvěje asi 3 minuty a necháme 5 minut táhnout; uvnitř by měla být játra stále růžová.

2

Polovinu vlažných jater rozmixujeme se šalvějí, přidáme máslo, koření a ochutíme. Zbylá játra nakrájíme na nudličky a rozčtvrtíme ořechy.

3

Do vhodné formy dáme játrový krém a nakrájená játra s ořechy, navrstvíme a dáme vychladnout. Před servírováním paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept