Pečená směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená směs
Pečená směs
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24044 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Bazalka |
1 ks | Česnek |
4 ks | Krevety tygří - loupané |
600 g | Losos obecný |
90 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
1200 g | Pražma |
60 g | Rozmarýn čerstvý |
30 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Losos obecný, Pražma, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená směs postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Omyjeme bazalku, lístky šalvěje a rozmarýn, osušíme a hrubě nasekáme. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme, promyjeme a vyložíme břišní dutiny trochou nasekaných aromatických bylinek, špetkou soli a pepře. Očistíme krevety, omyjeme, překrojíme podélně na poloviny a odstraníme černé střívko. Nakrájíme plátky lososa na stejnou velikost. Pražmy, krevety a plátky lososa dáme do hluboké mísy. |
2 | Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané aromatické bylinky, oloupaný a na tenké plátečky pokrájený stroužek česneku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience vymícháme vidličkou, aby se spojily, a přelijeme touto směsí ryby v míse. Necháme alespoň 30 minut marinovat. |
3 | Scedíme ryby z marinády a narovnáme na mřížku grilu. Pražmy pečeme asi 15 minut, uprostřed pečení obrátíme. Krevety a plátky lososa pečeme 8 minut a rovněž v polovině pečení otočíme. Podáváme horké, posypané zbývající směsí nasekaných bylinek. |