Recept

Chobotnice na víně s ledovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 24049
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 kg Chobotnice
3 dl Olej olivový
200 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
5 g Sůl
0,8 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,122 kcal
Kilojoule 4 694kJ
3% Sacharidy 12 g
116% Tuky 87 g
55% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 50 g

Chobotnice na víně s ledovým salátem postup přípravy receptu:

1

Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce. Zalijeme vodou, vínem, olejem, přidáme pepř a bobkový list. V tomto nálevu vaříme chobotnici asi hodinu, dokud nezměkne. Vyjmeme na prkénko a necháme vychladnout. Poté ji nakrájíme na malé kousky, osolíme, zakápneme olivovým olejem. Na talíř poklademe listy ledového salátu, do středu rozložíme pokrájenou chobotnici a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept