Jednoduchý recept

Parmice na bílém víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24051

Ingredience

1 ks Citrony
50 ml Olej olivový
800 g Parmice
60 g Petržel kudrnka
300 g Rajčata
5 g Sůl
1 dl Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 633kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
31% Sodík 629 mg
72% Bílkoviny 40 g

Parmice na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Omyjeme citron a pokrájíme na hodně tenká kolečka. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a nahrubo nasekáme.

2

V dostatečně velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm za občasného zamíchání oloupaný česnek a omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku, aniž bychom nechali česnek zbarvit. Přidáme polovinu rajčat a víno a vše podusíme na prudkém ohni a za častého míchání asi 10 minut, aby se část tekutiny vyvařila.

3

Ochutíme omáčku špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Pak přidáme ryby, několik koleček citronu, zbývající rajčata a vše dusíme na středním plameni pod pokličkou dalších 8-10 minut. Pak přemístíme ryby i s omáčkou na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme horký na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept