Parmice na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice na bílém víně
Parmice na bílém víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24051 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
50 ml | Olej olivový |
800 g | Parmice |
60 g | Petržel kudrnka |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 878,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Parmice, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme citron a pokrájíme na hodně tenká kolečka. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. |
2 | V dostatečně velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm za občasného zamíchání oloupaný česnek a omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku, aniž bychom nechali česnek zbarvit. Přidáme polovinu rajčat a víno a vše podusíme na prudkém ohni a za častého míchání asi 10 minut, aby se část tekutiny vyvařila. |
3 | Ochutíme omáčku špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Pak přidáme ryby, několik koleček citronu, zbývající rajčata a vše dusíme na středním plameni pod pokličkou dalších 8-10 minut. Pak přemístíme ryby i s omáčkou na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme horký na stůl. |