Chobotnice s krátkými makarony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice s krátkými makarony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24053 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kg | Chobotnice |
3 ks | Cibule |
3 dl | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Skořice mletá |
0,5 kg | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 977,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 331,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnice s krátkými makarony postup přípravy receptu:
1 | Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce vařit. Chobotnice vypustí vodu, kterou vylijeme. Spařenou chobotnici pokrájíme na malé kousky, které orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a poté znovu vrátíme do hrnce. |
2 | Přidáme rozmixovaná rajčata, sůl, pepř a skořici, vaříme 20 minut, dokud maso není měkké. Poté přilijeme vodu, vsypeme makarony, necháme vařit dalších 20 minut. |
3 | Ihned podáváme. |