Jednoduchý recept

Rizoto se slávkami a petrželkou

  • Řecko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Rizoto se slávkami a petrželkou 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24057
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Mušle slávky
3 dl Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Rýže neloupaná (Natural)
5 g Sůl
60 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 851kJ
21% Sacharidy 76 g
72% Tuky 54 g
45% Sodík 908 mg
60% Bílkoviny 34 g
Rizoto se slávkami a petrželkou

Rizoto se slávkami a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Slávky pečlivě oškrábeme a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce a přidáme česnek, lžíci oleje a 3 lžíce vína, vodu a povaříme za občasného promíchání, dokud se slávky neotevřou. Potom je vyjmeme, tekutinu, ve které se vařily, scedíme a uchováme.

2

Slávky vyloupeme a poté zprudka orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s cibulkou. Přidáme rozmixovaná rajčata a necháme chvíli povařit. Poté přidáme šťávu ze slávek (0,75 l), osolíme, opepříme, vhodíme bobkový list. Přivedeme k varu, přihodíme propláchnutou rýži, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném ohni vařit 25 minut.

3

Hotové rizoto tvarujeme naběračkou, ozdobíme petrželkou.

Komentáře a hodnocení

 
ldrtilova@seznam.cz
Rizoto se slávkami a petrželkou
Rizoto se povedlo..je to moc dobrý, je cítit mořem! Možná bych ještě přidala něco trochu navíc..česnek, petželku nebo nějakou bylinku. Ale jinak skvělý, doporučuji vyzkoušetsmile!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept