Jednohubky ze žitného chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednohubky ze žitného chleba
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 24058 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
100 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Křen |
100 g | Losos uzený |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
100 g | Salám uherský |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
50 g | Sušené hovězí |
3 polévková lžíce | Sýr krémový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 47,2mg |
Draslík | 385,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 958,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibulka jarní, Křen, Losos uzený, Paprika červená, Sušené hovězí, Sýr krémový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Salám uherský, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednohubky ze žitného chleba postup přípravy receptu:
1 | Část žitného chleba rozkrájíme na 24 kousků a rozložíme na pracovní plochu. Osm z nich namažeme máslem. Očistíme jarní cibulku, omyjeme ji a nakrájíme. Dalších 8 chlebíčků pokryjeme sušeným hovězím masem a ozdobíme cibulkou. |
2 | Očistíme a zbavíme semen papriky, nakrájíme je na malé kousky. Chlebíčky namazané máslem pokryjeme nakrájeným salámem a paprikami. |
3 | Krémový čerstvý sýr smícháme s křenem a smetanou. Zbylých 8 kousků pomažeme vzniklou pomazánkou. Nakrájíme uzeného lososa a obložíme jím chlebíčky s čerstvým sýrem. Ozdobíme petrželkou. |