Jednoduchý recept

Grilované žampiony s ostřejší zálivkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24059
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Feferony
7 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
20 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 609kJ
12% Sacharidy 43 g
21% Tuky 16 g
13% Sodík 258 mg
69% Bílkoviny 39 g

Grilované žampiony s ostřejší zálivkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené žampiony klademe na rošt a grilujeme na elektrickém grilu rozehřátém na 220 °C asi 4 minuty z každé strany. Žampiony by přitom měly pustit šťávu.

2

Na zálivku nejprve vylisujeme šťávu z poloviny citronu. Pak prolisujeme česnek a na jemno nasekáme feferonku zbavenou semínek. Česnek i feferonku vmícháme do citronové šťávy.

3

Čerstvou bazalku nasekáme na jemno a přidáme do zálivky. Nakonec vmícháme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.

4

Grilované žampiony necháme v zálivce uležet asi 20 minut a poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept