Zelný salát s nektarinkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s nektarinkou
Zelný salát s nektarinkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 24062 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Nektarinka |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 87,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Nektarinka, Ocet jablečný, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s nektarinkou postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme zelí, usušíme ho, nakrájíme na nudličky. Nektarinku oloupeme, odstraníme pecku, nakrájíme na plátky. Oloupeme a nasekáme nadrobno cibuli. Dáme vše do mísy a promícháme. |
2 | Z nízkotučné smetany, octa a petrželky připravíme dresink, který dochutíme cukrem a pepřem. Zamícháme ho do salátu a chladíme alespoň 2 hodiny. |