Recept

Mandlovo-datlové kuličky z mletého masa

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24064
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Cibule
0,5 ks Citrony
130 g Datle
100 ml Hovězí vývar základní
30 g Mandle
0,3 kávová lžička Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže Basmati
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 707kJ
14% Sacharidy 49 g
49% Tuky 37 g
21% Sodík 420 mg
51% Bílkoviny 28 g

Mandlovo-datlové kuličky z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, promyjeme nejdříve studenou a poté horkou vodou, aby se odplavil škrob, vložíme do vroucí osolené vody, vaříme asi 15 minut do odpaření vody.

2

Mandle nasekáme a nasucho opražíme na prudším ohni.

3

K uvařené rýži přimícháme mleté maso, vejce, opražené mandle a nadrobno nasekané vypeckované datle. Přidáme sůl a pepř, promícháme. Z půlky citronu vylisujeme šťávu a vmícháme do směsi.

4

Z takto připravené směsi tvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm. Obalujeme je ve strouhance a klademe do pánve na rozehřátý olej, krátce opékáme.

5

Na jiné pánvi osmahneme na rozehřátém oleji na jemno nasekanou cibuli. Když zesklovatí, zalijeme ji bílým vínem a vývarem, ochutíme bobkovým listem a novým kořením. Dusíme na mírném ohni 10-15 minut.

6

Opečené masové kuličky povaříme v takto připravené omáčce ještě asi 10 minut na mírném ohni.

Poznámka

Kuličky z masové směsi s mandlemi a datlemi chutnají jak horké, tak i studené, podávané s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept