Jehněčí s rozmarýnem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s rozmarýnem a česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
800 g | Jehněčí kotlety |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 991,6mg |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 735,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 438,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s rozmarýnem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety prudce osmažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany. |
2 | Omyté lístky rozmarýnu nahrubo nasekáme a vložíme k masu. S rozmarýnem maso smažíme dalších 5 minut. |
3 | Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeným česnekem potřeme kotlety. Opékáme ještě asi 2 minuty, poté přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř a horké podáváme. |