Recept

Pečené hovězí maso se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24066
Kategorie: Maso

Ingredience

75 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
20 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
1000 g Hovězí svíčková
2 ks Hřebíček
4 ks Jalovec
30 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
350 ml Ocet vinný
1 g Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
1 špetka Rozmarýn sušený
1 polévková lžíce Sůl
1 špetka Tymián sušený
350 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 109kJ
9% Sacharidy 31 g
35% Tuky 27 g
45% Sodík 910 mg
117% Bílkoviny 66 g

Pečené hovězí maso se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nálev. V hrnci převaříme vodu a ocet. K vroucímu nálevu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, na kolečka nakrájenou cibuli, koření. Všechnu zeleninu s kořením necháme přejít varem. Přestaneme vařit, necháme zcela vychladit. Do vychladlého nálevu ponoříme maso a v nálevu necháme 5 dnů. Po 5 dnech maso vyjmeme z nálevu.

2

Naložené maso protkneme proužky slaniny. V pekáčku rozpustíme máslo a orestujeme na něm připravené maso ze všech stran. Orestované maso zalijeme 500 ml nálevu s cibulí, zeleninou a kořením. Přidáme chléb a celou směs vložíme do předem vyhřáté trouby. Maso pečeme při 200 stupních Celsia 2 hodiny.

3

Po dvou hodinách pekáček s masem vyndáme z trouby. Výpek přelijeme přes síto. K hladké omáčce přimícháme smetanu a přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakrájené maso poléváme omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu podáváme knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept