Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24067

Ingredience

1 ks Mušle slávky
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
20 ml Sherry brandy
5 g Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
3% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
60% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Mušle na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Mušle omyjeme a necháme asi hodinu v míse plné osolené vody, aby se pročistily od písku. Omyjeme snítky rozmarýnu a zdrhneme lístečky. Pak je nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. V pánvi rozehřejeme na středním plameni olivový olej s nasekaným rozmarýnem a česnekem, přidáme mušle, necháme je několik minut na středním plameni za občasného potřesení pánví pod pokličkou otevřít.

2

Stáhneme pánev z ohně, vyjmeme mušle, vyhodíme zavřené a ostatní udržujte teplé mezi dvěma talíři. Přes gázu nebo jemným sítkem scedíme tekutinu z jejich vaření znovu do pánve, přidáme sherry a špetku čerstvě mletého pepře. Zvýšíme na 30 sekund plamen, vše promícháme a stáhneme pánev z ohně. Měkkýše ve skořápkách vysypeme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept