Mušle na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle na rozmarýnu
Mušle na rozmarýnu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24067 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Mušle slávky |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
20 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 837,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Mušle omyjeme a necháme asi hodinu v míse plné osolené vody, aby se pročistily od písku. Omyjeme snítky rozmarýnu a zdrhneme lístečky. Pak je nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. V pánvi rozehřejeme na středním plameni olivový olej s nasekaným rozmarýnem a česnekem, přidáme mušle, necháme je několik minut na středním plameni za občasného potřesení pánví pod pokličkou otevřít. |
2 | Stáhneme pánev z ohně, vyjmeme mušle, vyhodíme zavřené a ostatní udržujte teplé mezi dvěma talíři. Přes gázu nebo jemným sítkem scedíme tekutinu z jejich vaření znovu do pánve, přidáme sherry a špetku čerstvě mletého pepře. Zvýšíme na 30 sekund plamen, vše promícháme a stáhneme pánev z ohně. Měkkýše ve skořápkách vysypeme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a horké podáváme. |