Žralok po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žralok po sicilsku
Žralok po sicilsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24069 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Ančovička - filety |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
20 g | Kapary |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
600 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 501,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 768,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žralok po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a hrubě pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, omyjeme je a nasekáme. V pánvi osmažíme na oleji nasekaný česnek a cibuli. |
2 | Přidáme pomoučené žraločí plátky a smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme a udržujeme v teple. Do stejné pánve dáme pokrájená rajčata a nasekaná filátka ančoviček, dusíme asi 10 minut. |
3 | Do pánve vložíme rybí plátky, přidáme kapary a petrželku, dusíme ještě 5 minut. Podáváme horké. |