Jednoduchý recept

Pivní omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24070
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 g Česnek
75 g Chléb konzumní
4 ks Jalovec
0,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,2 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 g Sůl
200 ml Vývar z hovězích kostí
30 g Základní hnědá omáčka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 159 kcal
Kilojoule 666kJ
7% Sacharidy 25 g
4% Tuky 3 g
11% Sodík 225 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pivní omáčka postup přípravy receptu:

1

V hrnci promícháme černé pivo a hovězí vývar. K tekutině přidáme kmín, mletou papriku, utřený česnek, v hmoždíři natlučené kuličky jalovce a nasekanou petrželku. Celou směs vaříme na mírném plameni 15 minut.

2

Po 15 minutách tekutinu promícháme s nadrobeným černým chlebem a základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl a pepř.

3

Tuto omáčku podáváme k restovaným vepřovým nudličkám.

Poznámka

Základní hnědou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept