Mořský okouník po mlynářsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okouník po mlynářsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24071 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1200 g | Okouník mořský |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 925,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okouník mořský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okouník po mlynářsku postup přípravy receptu:
1 | Stáhneme z ryb kůži, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, lehce obalíme v mouce. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku. |
2 | V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 40 g másla a na prudkém plameni na něm osmažíme ryby po obou stranách dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé. |
3 | Do stejné pánve nalijeme citronovou šťávu, přidáme několik lžic vody a necháme na mírném plameni povařit. |
4 | Stáhneme pánev z ohně a vmícháme vidličkou na kousky pokrájené máslo. Osolíme a opepříme omáčku mletým pepřem, vrátíme do ní ryby, které jsme udržovali stranou teplé. Horký pokrm podáváme. |