Ruský salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský salát s tuňákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24075 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
120 g | Fazolové lusky zelené |
120 g | Hrášek |
20 g | Kapary |
30 g | Kopr čerstvý |
120 g | Majonéza |
120 g | Mrkev kořen |
7 ks | Okurky nakládané |
8 ks | Olivy černé |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,6mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Kopr čerstvý, Majonéza, Okurky nakládané, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mrkev kořen, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme, necháme zchladnout ve studené vodě a oloupeme. |
2 | Brambory uvaříme doměkka, přisypeme fazolky nakrájené na kousky dlouhé 2,5 cm a hrášek, vaříme cca 2 minuty. Scedíme, zchladíme pod tekoucí vodou, necháme zchladnout. Zeleninu předáme do mísy. |
3 | Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a tuňáka. Vše promícháme. Salát upravíme na servírovací mísu. |
4 | Do majonézy vmícháme citronovou šťávu a česnek. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelejeme salát. |
5 | Na salát poklademe okurky, olivy a kapary. Posypeme posekanou petrželkou a koprem. Vejce rozkrojíme na osminky a poklademe na salát. Ozdobíme snítkem kopru a podáváme při pokojové teplotě. |