Salát s tuňákem a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s tuňákem a vejcem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24079 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
300 g | Brambory |
25 ml | Ocet vinný |
45 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
120 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 66,7mg |
Draslík | 799,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Ocet vinný, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s tuňákem a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Vejce uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme, pokrájíme na plátky, každý plátek rozpůlíme. Olivový olej rozšleháme s octem, dle chuti opepříme a osolíme. Část zálivky nalijeme na dno salátové mísy. |
3 | Polovinu plátků brambor rozložíme do mísy, osolíme a navršíme polovinou tuňáka, vejce a šalotku. Přelijeme částí zálivky. Stejným způsobem vytvoříme další vrstvu a přelijeme zbytkem zálivky. |
4 | Salát ozdobíme rajčaty a petrželkou, překryjeme fólií a necháme 2 hodiny odležet na chladném místě. |