Recept

Salát s tuňákem a vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24079
Kategorie: Saláty

Ingredience

300 g Brambory
25 ml Ocet vinný
45 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 ks Rajčata
2 ks Šalotka
5 g Sůl
120 g Tuňák v oleji
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
7% Sacharidy 26 g
20% Tuky 15 g
27% Sodík 542 mg
27% Bílkoviny 15 g

Salát s tuňákem a vejcem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.

2

Vejce uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme, pokrájíme na plátky, každý plátek rozpůlíme. Olivový olej rozšleháme s octem, dle chuti opepříme a osolíme. Část zálivky nalijeme na dno salátové mísy.

3

Polovinu plátků brambor rozložíme do mísy, osolíme a navršíme polovinou tuňáka, vejce a šalotku. Přelijeme částí zálivky. Stejným způsobem vytvoříme další vrstvu a přelijeme zbytkem zálivky.

4

Salát ozdobíme rajčaty a petrželkou, překryjeme fólií a necháme 2 hodiny odležet na chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept