Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24080

Ingredience

1 ks Bobkový list
130 g Brambory
1 ks Citrony
30 g Cukr krupice
15 g Hořčice
1 ks Jablka
60 g Jogurt nízkotučný
250 g Makrela obecná
45 ml Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
20 ml Olej slunečnicový
30 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 088kJ
10% Sacharidy 36 g
13% Tuky 10 g
25% Sodík 508 mg
21% Bílkoviny 12 g

Salát s makrelou postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme v páře cca 10 minut doměkka.

2

Makrelu nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a makrelu spolu s bobkovým listem a plátkem citronu vaříme 3 minuty, dokud nepřestane být maso průhledné. Hotové maso předáme na servírovací mísu.

3

Brambory smícháme s jablkem nakrájeným na kostičky a šalotkou nakrájenou na tenká kolečka. Směs navršíme na makrelu.

4

Smícháme ocet, olej, cukr, hořčici, osolíme a opepříme, rozšleháme. Salát přelijeme zálivkou, překryjeme fólií, necháme 6 hodin rozležet v ledničce.

5

Před podáváním salát přelijeme jogurtem a poklademe plátky okurky. Ozdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept