Recept

Obalené filety z ropušnice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24084

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
150 g Cuketa
40 g Jogurt bílý
120 g Mrkev kořen
50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
120 g Pórek
600 g Ropušnice - filety
80 ml Strouhanka
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 879kJ
6% Sacharidy 21 g
33% Tuky 25 g
37% Sodík 736 mg
61% Bílkoviny 34 g

Obalené filety z ropušnice postup přípravy receptu:

1

Plátky z ropušnice omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku, jemně ji nasekáme. V míse smícháme jogurt s citronovou šťávou, přidáme žloutky a trochu nasekané petrželky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše promícháme a dáme do této směsi na 15 minut marinovat plátky ryb. Občas je obrátíme.

2

Připravenou zeleninu omyjeme, pórek pokrájíme na kolečka, cukety a mrkve na širší proužky. Nalijeme do pánve olej a osmažíme na něm pokrájenou zeleninu, přidáme po špetce soli a pepře, přilijeme několik lžic vody, na středním plameni vše 5-6 minut podusíme.

3

Promícháme strouhanku se zbylou nasekanou petrželkou, obalíme ve směsi z marinády scezené rybí plátky a rukou je do směsi přitlačíme, aby směs na nich dobře držela. Obalené rybí plátky osmažíme v rozehřátém arašídovém oleji tak, aby byly po obou stranách dozlatova, vyjmeme je a necháme z nich okapat olej na savém kuchyňském papíru. Přemístíme je na servírovací mísu a horké je podáváme s připravenou zeleninou na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept