Recept

Krevety a mušle s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24088

Ingredience

250 g Chřest bílý
50 ml Citronová šťáva
30 g Kopr čerstvý
400 g Krevety tygří - loupané
400 g Mušle srdcovky
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 176kJ
3% Sacharidy 13 g
20% Tuky 15 g
28% Sodík 566 mg
68% Bílkoviny 38 g

Krevety a mušle s chřestem postup přípravy receptu:

1

Otevřeme mušle, vyřízneme z nich bílou i oranžovou část, omyjeme a jemně osušíme utěrkou. Očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich dolní tvrdou část, škrabkou na brambory je oloupeme a pokrájíme na 10 cm dlouhé kusy, omyjeme a uvaříme v páře.

2

Omyjeme kopr a natrháme na kousky. Vyloupeme krevety, odstraníme z nich černé střívko a omyjeme je ve studené vodě. V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou pepře, přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.

3

Na mírném plameni rozehřejeme pánev na opékání, pečeme na ní za občasného otáčení 2-3 minuty krevety a mušle a osolíme je. Přemístíme je na servírovací mísu, obložíme chřestem, zalijeme připravenou omáčkou, posypeme koprem a hotový pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept