Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24089
Kategorie: Maso

Ingredience

5 g Bazalka
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
40 g Cibule
200 g Fazole černé
600 g Garnát obecný
50 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
11% Sacharidy 38 g
19% Tuky 14 g
72% Sodík 1 g
94% Bílkoviny 53 g

Guazzetto z garnátů postup přípravy receptu:

1

Fazole dáme na 12 hodin bobtnat do mísy plné studené vody. Mrkve, oškrábeme ji, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a pokrájíme. Do velké pánve dáme pokrájenou mrkev, pokrájenou cibuli, fazole, bobkový list, přilijeme tolik vody, aby zakrývala fazole a na mírném plameni vaříme fazole, 1 hodinu. Osolíme je teprve na konci vaření.

2

Mezitím ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku, pak je pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, mírně podrtíme. Omyjeme bazalku a jemně pokrájíme. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko a omyjeme je.

3

V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme garnáty. Smažíme je za občasného zamíchání na prudším plameni 2 minuty. Přilijeme bílé víno, necháme ho vyvařit, pak přisypeme scezené fazole, asi 2 minuty je podusíme a přidáme kostičky rajčat a bazalku. Vše promícháme, stáhneme pánev z ohně a hotový pokrm podáváme na stůl horký nebo vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept