Guazzetto z garnátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guazzetto z garnátů
Guazzetto z garnátů
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
200 g | Fazole černé |
600 g | Garnát obecný |
50 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 309,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 282,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazole černé, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guazzetto z garnátů postup přípravy receptu:
1 | Fazole dáme na 12 hodin bobtnat do mísy plné studené vody. Mrkve, oškrábeme ji, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a pokrájíme. Do velké pánve dáme pokrájenou mrkev, pokrájenou cibuli, fazole, bobkový list, přilijeme tolik vody, aby zakrývala fazole a na mírném plameni vaříme fazole, 1 hodinu. Osolíme je teprve na konci vaření. |
2 | Mezitím ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku, pak je pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, mírně podrtíme. Omyjeme bazalku a jemně pokrájíme. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko a omyjeme je. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme garnáty. Smažíme je za občasného zamíchání na prudším plameni 2 minuty. Přilijeme bílé víno, necháme ho vyvařit, pak přisypeme scezené fazole, asi 2 minuty je podusíme a přidáme kostičky rajčat a bazalku. Vše promícháme, stáhneme pánev z ohně a hotový pokrm podáváme na stůl horký nebo vlažný. |