Opékané tofu se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané tofu se zeleninou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24090 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Opékané tofu se zeleninou | |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Houby čerstvé |
230 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
120 g | Kukuřice |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 ks | Šalotka |
230 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr třtinový, Šalotka, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý, Česnek, Hrášek, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Houby čerstvé, Kukuřice, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané tofu se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Třtinový cukr, chilli papričku, koření pěti vůní, sójovou omáčku, šalotku, čínské rýžové víno a mletý zázvor dáme do misky a připravíme marinádu. Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování tofu dvakrát obrátíme. |
2 | Marinádu slijeme a odložíme. |
3 | V předehřáté pánvi rozpálíme olej, přidáme tofu a opékáme 3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme na talíř. Na pánev přidáme šalotky a česnek, za stálého míchání je opékáme 2 minuty, potom přidáme kukuřičky a opékáme další minutu. Přidáme lusky hrášku a houby, opékáme ještě 2 minuty. |
4 | Na pánev vrátíme tofu, přilijeme marinádu a opatrně prohřejeme. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nakrájeným koriandrem. |