Lín na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
100 g | Fazolové klíčky |
100 g | Hrášek |
5 g | Kari koření |
5 g | Kurkuma |
300 g | Lilek |
1200 g | Lín |
60 ml | Olej stolní |
100 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 657,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazolové klíčky, Hrášek, Kari koření, Kurkuma, Lilek, Olej stolní, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Líny vykucháme, vykrájíme z nich plátky, omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky. Lilek omyjeme a drobně pokrájíme. Papriky rovněž drobně pokrájíme. Fazolky překrojíme na poloviny. |
2 | Odkrojíme spodek mrkve a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, jemně nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nasekáme. |
3 | Do pánve nalijeme 4 lžíce oleje, osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku. Přisypeme kurkumu, krátce ji smažíme, přilijeme 2 lžíce vody, necháme ji vypařit, přisypeme karí koření a chvíli ho smažíme. |
4 | Přisypeme do pánve rajčata, lilek, mrkev, papriky, fazolky, cibulky, vše pokrájené, a hrášek, přilijeme několik lžic horké vody, přidáme špetku soli, dusíme vše pod pokličkou na mírném plameni za občasného zamíchání asi 20 minut. |
5 | Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi zbývající olej a na prudkém plameni smažíme pokrájené rybí maso 2-3 minuty, aby bylo po všech stranách dozlatova. Pokračujeme pak ještě 2-3 minuty ve smažení na mírném plameni. Rybí maso osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, pak je vyjmeme a dáme do zeleninové směsi, necháme ještě chvíli prohřát a hotový horký pokrm podáváme. |