Zdravý recept

Marocká dušená zelenina

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24093
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
425 g Cizrna
180 g Cuketa
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
370 g Kuskus
2 ks Mrkev kořen
4 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Tuřín
1200 ml Vývar zeleninový
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 988 kcal
Kilojoule 4 132kJ
48% Sacharidy 173 g
250% Tuky 187 g
76% Sodík 2 g
74% Bílkoviny 41 g

Marocká dušená zelenina postup přípravy receptu:

1

Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do kastrůlku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti, za občasného míchání vaříme 10 minut.

2

Do směsi v kastrůlku vmícháme zbytek rajčat, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Kastrůlek přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní přidáme cizrnu a několik minut prohřejeme.

3

Zatím přivedeme v kastrůlku k varu zbytek zeleninového vývaru, osolíme a za stálého míchání do něj sypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Nakonec kuskus rozdělíme na talíře, navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept