Recept

Mořský jazyk v těstíčku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24095
Kategorie: Maso

Ingredience

350 g Artyčoky
20 ml Citronová šťáva
400 g Květák
200 ml Mléko polotučné
500 g Mořský jazyk
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 428kJ
13% Sacharidy 45 g
40% Tuky 30 g
36% Sodík 719 mg
63% Bílkoviny 36 g

Mořský jazyk v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Prosejeme mouku do mísy, ve středu uděláme důlek a dáme do něho špetku soli, mléko, žloutek a olej a postupně vymícháme vláčné těsto, to necháme hodinu odpočívat. Mezitím očistíme artyčoky, odřízneme z nich stonky a tvrdé vnější listy. Rozkrojíme je na poloviny, vyčistíme uvnitř a dáme do mísy se studenou vodou okyselenou citrónovou šťávou.

2

Očistíme květák, rozkrájíme ho na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a dáme stranou. Překrojíme rybí plátky podélně na poloviny, omyjeme je a osušíme utěrkou. Vmícháme opatrně do připraveného těstíčka sníh ušlehaný z bílku. Obalujeme postupně v těstíčku růžičky květáku a půlky scezených osušených artyčoků, smažíme je v dostatečném množství oleje, aby byly dozlatova. Vyjímáme je z pánve děrovanou lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír.

3

Pak obalíme v těstíčku pruhy rybího masa a po várkách je rovněž osmažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené pokládáme na savý kuchyňský papír. Osmaženou zeleninu a osmažené rybí maso osolíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept