Recept

Zelené závitky s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24096

Ingredience

2 ks Cuketa
2 polévková lžíce Cukr třtinový
85 g Ječné kroupy
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1600 ml Voda pitná
8 ks Zelí hlávkové bílé
2 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 055kJ
15% Sacharidy 55 g
3% Tuky 2 g
19% Sodík 382 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zelené závitky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Ze zelných listů odstraníme tuhé řapíky, listy ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme oschnout. V kastrůlku přivedeme k varu vodu, přidáme ječné krupky, polovinu petrželky a zvolna vaříme pod pokličkou 45 minut.

2

Zatím rozmixujeme česnek, polovinu rajčat a ocet na hladkou kaši. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cukety a zbytek petrželky a opékáme 3 minuty. Přidáme šalotky a krátce opečeme, potom přidáme rajčatovou směs a povaříme ji asi 10 minut do zhoustnutí.

3

Směs z pánve dáme do misky, přidáme krupky, sůl a pepř a vše promícháme. Zapékací mísu vytřeme olejem, zelné listy rozložíme na pracovní plochu a rozdělíme na ně náplň, zabalíme a položíme do zapékací misky. Závitky posypeme cukrem a přelijeme zbývajícími rajčaty z konzervy i se šťávou. Misku zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut.

Poznámka

Místo ječných krupek můžeme použít dlouhozrnnou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept