Zelené závitky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené závitky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24096 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
85 g | Ječné kroupy |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1600 ml | Voda pitná |
8 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 933,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Cukr třtinový, Ocet vinný červený, Olej kukuřičný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené závitky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Ze zelných listů odstraníme tuhé řapíky, listy ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme oschnout. V kastrůlku přivedeme k varu vodu, přidáme ječné krupky, polovinu petrželky a zvolna vaříme pod pokličkou 45 minut. |
2 | Zatím rozmixujeme česnek, polovinu rajčat a ocet na hladkou kaši. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cukety a zbytek petrželky a opékáme 3 minuty. Přidáme šalotky a krátce opečeme, potom přidáme rajčatovou směs a povaříme ji asi 10 minut do zhoustnutí. |
3 | Směs z pánve dáme do misky, přidáme krupky, sůl a pepř a vše promícháme. Zapékací mísu vytřeme olejem, zelné listy rozložíme na pracovní plochu a rozdělíme na ně náplň, zabalíme a položíme do zapékací misky. Závitky posypeme cukrem a přelijeme zbývajícími rajčaty z konzervy i se šťávou. Misku zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. |
Poznámka
Místo ječných krupek můžeme použít dlouhozrnnou rýži.