Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24097
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
50 g Cibule
5 g Kari koření
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Rajčata
5 g Šafrán
600 g Sépie
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 080kJ
2% Sacharidy 9 g
15% Tuky 11 g
53% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Sépie po námořnicku postup přípravy receptu:

1

Sépie vykucháme, stáhneme z nich vnější blánu, promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a pokrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nasekáme. Dáme je okapat do cedníku. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku, lehce ho podrtíme.

2

Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm cibuli, česnek a papričku, aniž bychom je nechali zbarvit. Přilijeme víno, na prudkém plameni ho necháme vyvařit, pak přisypeme karí koření a vše promícháme.

3

Přidáme kolečka sépií, zamícháme, přidáme šafrán rozmíchaný ve lžíci vody, bobkový list, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře, na středním plameni vše dusíme pod pokličkou 5 minut za občasného zamíchání. Nakonec přidáme nasekaná rajčata a zvýšíme plamen. Po chvíli stáhneme pánev z ohně, posypeme kroužky sépií, omytou, osušenou a nasekanou petrželkou a hotový horký pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept