Treska po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska po provensálsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24098 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 hrst | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
Treska po provensálsku | |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
6 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Treska mražená |
266,7 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 364,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citrony, Pepř černý celý, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme omáčku. Rajčata, česnek, pastu ze sušených rajčat, kapary, olivy, sůl a pepř dáme do kastrůlku a za občasného míchání zahříváme. |
2 | Zatím upravíme v jedné vrstvě rybu do zapékací misky. Přelijeme ji vývarem a přidáme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a kolečka cibule. Přivedeme k varu, oheň zmírníme a rybu vaříme asi 10 minut. Maso musí být křehké. Potom rybu přeneseme na mísu a udržujeme teplou. |
3 | Tekutinu ze zapékací misky přecedíme do omáčky a mícháme na středně silném ohni do mírného zhoustnutí. Rybu přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a klíny citronu. |